Ilmoittaudu tunneille!

Mistä tehoa treeniin?

Kirjoitettu: 20.11.2016

Esittelimme harjoitusviikon, joka ohjaa liikkumaan monipuolisesti. Seuraavaksi paneudumme siihen, millaisia muutoksia esimerkkiviikkoon kannattaa tehdä, kun kunto harjoittelun myötä kasvaa.

  1. Ensimmäisenä kannattaa lisätä lihaskuntoharjoittelua 1 kerrasta 2 kahteen kertaan viikossa.
  2. Harjoittelua voi tehostaa vaihtamalla treeniliikkeitä tietyin väliajoin. Esimerkiksi jalkaprässin sijaan voi seuraavassa ohjelmassa tehdä takakyykkyä.
  3. Laitteen voi korvata vapailla painoilla. Esimerkiksi laitteessa tehtävän pystypunnerruksen voi vaihtaa pystypunnerrukseksi käsipainoilla. Laitteen korvaaminen vapailla painoilla on tehokkaampaa esimerkiksi tasapainon, tukilihasten ja liikkuvuuden kannalta.
  4. Harjoitusvastuksen säännöllinen lisääminen on tie nousujohteiseen harjoitteluun. Hajoitusvastusta voi lisätä yksittäisessä treenissä esimerkiksi siten, että tekee ensimmäisen sarjan kevyemmällä vastuksella ja seuraavan sarjan raskaammalla vastuksella. Tarvittaessa voi toistojen määrää tällöin vähentää. Ensimmäisen sarjan olisi hyvä olla kevyin ja viimeisen sarjan raskain.

mies_soutulaite

Harjoituksen tehoa lisättäessä on hyvä huomioida, että lihakset palautuvat nopeammin, jos treenin jälkeisenä päivänä tehdään kireytyneille lihaksille kevyt harjoitus kuin jos niiden annettaisiin olla täysin levossa. Esimerkiksi kävelylenkki seuraavana päivänä tekee siten hyvää myös palautumisen näkökulmasta.