Ilmoittaudu tunneille!

Miten pt auttaa?

Kirjoitettu: 13.01.2017

Elämäntapamuutos kuulostaa monesti yksinkertaiselta, mutta osoittautuukin hankalaksi toteuttaa yksin. Tässä muutamia yleisiä elämäntapamuutoksia, joihin ihmiset pyrkivät: ”Lopetan tupakoinnin”, ”Syön tästä lähtien terveellisesti”, ”Aloitan liikuntaharrastuksen”.

Monesti elämäntapamuutokseen saattavat liittyä kaikki edellä mainitut muutokset. Varsinkin tällaisessa tapauksessa on ammattilaisen apu paikallaan. Kun isoa elämänmuutosta tekee yksin, saattavat tulokset jäädä hyvin lyhytaikaisiksi. Mitä radikaalimpi muutos, sitä hanakammin taistelevat vanhat tottumukset vastaan.

pt_personal_trainer

Pt:n eli personal trainerin tehtävänä on pilkkoa isot tavoitteet pienemmiksi palasiksi, jotta iso tavoite olisi saavutettavissa realistisella aikavälillä. Tällöin elämäntapamuutos ei myöskään jäisi kokeiluksi, vaan elämäntavaksi. Onnistumisen elämyksiä koetaan, kun tavoitetaan välietappeja kohti lopullista tavoitetta.

Pt:n rooli elämäntapamuutoksessa ei ole pelkästään antaa tekniikkavinkkejä, vaan myös toimia tukihenkilönä. Mitä laajempi tukiverkosto on, sitä paremmat ovat mahdollisuudet onnistua elämäntapamuutoksessa. Tsemppaaminen ja pieni patistaminenkin on paikallaan, jos tavoitteet haluaa todella tavoittaa. Kaiken on kuitenkin lähdettävä asiakkaasta itsestään. Pt:n rooli on luonnollisesti motivoida asiakasta koko jakson ajan.

PT:n rooli korostuu hetkinä, jolloin motivaatio on hakusessa. Motivaation ailahtelu on normaalia lyhyemmissäkin harjoittelujaksoissa, eikä sitä ole syytä hävetä. Yksin tässä tilanteessa tulee vain helpommin luovutettua – ja mahdollisesti kokeiltua taas kuukausien tai vuosien päästä uudestaan, kun voisi jo olla edennyt pitkän matkaa haluamaansa suuntaan.

Valmentajiimme tutustut valitsemalla Huippu trainer -jutut vasemmalta.

Tutustu valmennuspalveluihimme