Ilmoittaudu tunneille!

NMT-LEHDEN JUTTU

Kirjoitettu: 30.08.2017

NMT-lehti pyysi liikuntavinkkejä toimistotyöntekijöille. Alla on lehdessä oleva juttu sekä kuvalliset ohjeet liikkeisiin;

 

Työskentely toimistossa tapahtuu suurimmaksi osaksi istuma asennossa. Lisäksi vietämme paljon vapaa-aikaa puhelimella ja erilaisilla mobiililaitteilla. Työmatkat kuljetaan autolla tai julkisella, jossa taas istumme. Istuma asento pakottaa lihakset asentoihin joihin kehoa ei ole tarkoitettu. Esimerkiksi selkälihakset ovat jatkuvasti venyttyneessä ja vastaavasti rintalihakset ja vatsalihakset lyhentyneessä tilassa. Myöskään selän asento ei ole luonnollinen ja näin erilaiset kivut ja vaivat ovatkin taattuja. Tehokkaalla kuntosaliharjoittelulla ja arkiaktiivisuudella minimoimme istumisen aiheuttamia ongelmia.

Huippu Centerin Personal Trainer, Heidi Vasara kehottaa kaikkia kokeilemaan seuraavaa kolmea liikettä;

ASKELKYYKKY VUOROJALOIN

Ota oikealla jalalla pitkä askel eteenpäin ja laskeudu alaspäin kunnes vasemman jalan polvi on pari senttiä irti lattiasta. Nouse ala-asennosta ylös yhdellä voimakkaalla potkulla. Ota seuraava askel vasemmalla jalalla. Selkä pysyy koko liikkeen ajan pystyssä ja suorana. Polven pitää kulkea koko askelluksen aikana varpaiden kanssa samaa linjaa.

kyykky1kyykky2kyykky 2

 

VATSARUTISTUS JUMPPAPALLOLLA

Makaa selälläsi jumppapallon päällä, jalat tukevasti kiinni lattiassa ja anna vatsalihastesi kevyesti venyä. Pidä selkä suorana koko liikkeen ajan ja niska neutraalisti selkärangan jatkona. Pidä kädet joko ristissä rinnan päällä tai suorana samassa tasossa pään kanssa.

vatsavatsa3

 

PULL-OVER TASAPENKILLÄ MAATEN

Käy tasapenkille selinmakuulle, selkä ja pakarat pysyvät penkissä koko liikkeen ajan. Nosta käsipaino suoraan rinnan yläpuolelle suorilla käsillä. Laske käsipaino laajassa kaaressa pään taakse venytykseen ja sieltä takaisin ylös.

Pul over 1pul over 2pul over 3

 

ARKIAKTIIVISUUTTA ON HELPPO LISÄTÄ YKSINKERTAISILLA ASIOILLA. JÄTÄ AUTO AAMUISIN HIEMAN KAUEMMAKSI TYÖPAIKASTA JA KÄYTÄ HISSIN SIJAAN PORTAITA!

 

Ensi viikolla palaamme vielä aiheeseen venytysten merkeissä mutta nyt reipasta loppuviikkoa kaikille!

-Huippu Center