Haluaisitko olla ”salil eka” ja aloittaa päiväsi energisesti treenien parissa?
Nappaa tästä vinkit onnistuneeseen aamutreeniin.

Varaa aika kalenterista
Aikatauluttaminen on yksi merkittävä tekijä, joka kannattaa huomioida, kun haluat päästä aamulla ensimmäisenä salille tai muun treenin pariin. Tarkista minkälainen viikko sinulla on tulossa ja valitse treeniä ajatellen sopivimmat ajankohdat. Kun päivät ovat selvillä, kirjaa ne ylös kalenteriin, jolloin ne ovat osa viikkosuunnitelmaasi. Tämä auttaa vähentämään joopas-eipäs pähkäilyä siitä, lähtisitkö tänä treenaamaan vai et.

Pakkaa salikassi valmiiksi
Helpota lähtöä ja pakkaa salikamppeet valmiiksi jo illalla.
Ota esille myös seuraavan päivän vaatteet, jolloin sinun ei tarvitse käyttää aikaa aamulla vaatteiden etsimiseen.

Syö helppo ja nopea aamupala ennen lähtöä
Pieni energiatankkaus pitkän yön jälkeen antaa sinulle puhtia aamun treeniin.
Kovin raskaasti ei kannata syödä, vaan pidä aamun energiatankkaus enemmän välipalamaisena.
Esimerkiksi banaani ja hieman pähkinöitä/pähkinävoita tai smoothie, jossa on marjoja ja proteiinia esim. rahkan tai proteiinijauheen muodossa, ovat näppäriä ja helppoja vaihtoehtoja aamuisin. Muista myös riittävä nesteytys heti aamusta alkaen.

Aamupala numero 2
Ennen (aamu)treeniä ei kannata syödä kovin tukevasti, ja jotta nälkäkiukku ei pääse iskemään heti treenin jälkeen, kannattaa mukaan napata ns. aamupala numero kaksi, jonka nautit treenin jälkeen esimerkiksi työpaikallasi.
Aamupala kannattaa valmistaa ennakkoon edellisenä iltana, jolloin se on helppo napata salikassiin mukaan aamulla. Tuorepuurot ovat yksi hyvä vaihtoehto helposti valmistettavaksi aamupalaksi, johon saa helposti ympättyä mukaan niin hiilihydraatit, proteiinit kuin rasvatkin.

Treenin aika
Näiden steppien jälkeen onkin aika suunnata treenin pariin ja aloittaa päivä energisesti. 👊

Liikuttavin terveisin,
valmentaja Ira

P.S.Mietitkö olisiko PT:stä sinulle apua matkallasi kohti tavoitteitasi? Tutustu Huippu PT:hin ja varaa ilmainen liikuntaneuvonta-aika, jolloin pääset juttelemaan tavoitteistasi tarkemmin valmentajan kanssa.